Ortodonție Servicii stomatologie Balti

Ortodontia este specialitatea stomatologiei ce presupune diagnosticarea, preventia si tratamentul iregularitatilor dentare si faciale. Aceasta se ocupa cu studiul si tratamentul malocluziilor dento-faciale (muscaturilor incorecte), care pot fi rezultatul pozitiei incorecte a dintilor sau a oaselor sau incongruentei arcadelor dento-alvelolare. Bracketii, aliniatoarele si alte tipuri de aparate ortodontice sau ortopedice sunt utilizate pentru corectarea anomaliilor prin miscarea dintilor si a oaselor.

Exista numeroase tipuri de tratament orthodontic pentru care puteti opta in clinica noastra, de la aparatul mobil pina la diferite tipuri de aparate fixe.

APARATE DENTARE :

Aparate ortopedice mobile

Miofunctionale

Pentru prevenirea obiceiurilor miofunctionale, cum ar fi respiratia orala, deglutitia de tip infantil, sugerea degetului sau obiceiul de a roade unghiile, se utilizeaza tehnici ortodontice speciale ce au ca scop corectarea dintilor strambi si alinierea acestora.

Tehnicile ortodontice implica utilizarea unor serii de aparate care pot fi purtate atat 1-2 ore in fiecare zi, cat si peste noapte, in timpul somnului.

Utilizarea zilnica a aparatelor miofunctionale combinata cu activitati regulate – pentru a imbunatati respiratia, functia musculara a limbii si postura acesteia – are ca rezultat indreptarea dintilor, ce contribuie la o dezvoltare faciala optima si un zambet sanatos.

Aparate ortodontice fixe UTILIZATE CU SUCCES IN CLINICA NOASTRĂ:

APARAT DENTAR METALIC

 • Pretul acestui tip de aparat este mai scăzut în raport cu restul aparatelor ortodontice;
 • Este potrivit pentru orice tip de anomalie dentara;
 • Fiind realizat din metal, este un aparat foarte rezistent;
 • Pentru copii și chiar și pentru adulti exista optiunea să-și ''coloreze'' aparatul gratie elasticelor de diferite culori, chiar și forme.

APARAT DENTAR CERAMIC

 • Cu ajutorul culorii albe sau crem a brackeților, precum și a arcului alb ce trece prin brackeți, aparatul ceramic trece de obicei aproape neobservat.
 • Pe lângă avantajul estetic oferit de aparatul ceramic, în utilizarea acestuia mai intervine și avantajul brackeților care nu se pătează. Elasticul din jurul lor se schimbă lunar, ceea ce permite menținerea unei igiene și a unui aspect impecabil.
 • Fiind realizat din ceramica – material casant - este indicat să se acorde atenție mâncărurilor dure existand riscul ruperii bracketului.

APARAT DENTAR SAFIR

 • Tratamentul cu bracketii din safir ofera o solutie optima pentru pacientii cu cerinte estetice deosebite. Caracteristicile individuale ale bracketilor confera rezultate de precizie.
 • In conditiile in care pacientii cauta alternative fizionomice, cat mai putin vizibile, bracketii din safir pot reprezenta optiunea cea mai buna pentru tratamentul ortodontic.
 • Fiecare bracket safir este obtinut dintr-un singur cristal de ceramica pura , unul dintre cele mai rezistennte materiale, pe pozitia a doua dupa diamant.
 • Bracketii din safir ofera un control exceptional al rotatiilor dentare datorita dimensiunii bracketilor-date furnizate de ultimele studii in domeniu.
 • Pentru adulti exista optiunea să-și ''coloreze'' aparatul gratie elasticelor de diferite culori, chiar și forme.

Metoda de aplicare a bracketsilor pe dinti este simpla, sigura si nedureroasa. Acestia se lipesc pe dinte, cu ajutorul unor materiale speciale de compozit sau ionomer de sticla, folosite in ortodontie.Arcurile – sarmele – reprezinta partea mobila a mecanismului.Aceste arcuri se schimba periodic pentru a putea aplica forte adecvate pe dinti si pentru a permite miscarea dintilor.

5 MOTIVE SA PORTI UN APARAT DENTAR:

Descoperiti cele mai importante 5 motive pentru care sa purtati un aparat dentar si modul prin care puteti avea un zambet de invidiat:

Functionalitate corecta - Beneficiul cel mai important al purtarii de aparat dentar este dobandirea unei muscaturi corecte, care este mai putin expusa la formarea cariilor, a fracturilor dentare si a problemelor parodontale.

Il poti purta la orice varsta - Dintii aflati intr-o pozitie incorecta, precum si muscatura necorespunzatoare se pot corecta la orice varsta. Problemele de ortodontie se pot rezolva, intr-adevar, mult mai usor in perioada copilariei, respectiv in perioada de crestere, dar remedierea lor nu este exclusa si in perioada adulta.

Digestie mai buna - Cercetarile facute in diverse centre de cercetare, precum Universitatea Baylor – facultatea de stomatologie, au demonstrat ca malocluziile (nealinierea dintilor sau relatia incorecta dintre dintii celor doua arcade dentare) interfereaza cu abilitatea de a mesteca si de a rupe alimentele, lucru care ne afecteaza digestia si, in cele din urma, sanatatea generala a organismului.

Un zambet de invidiat - Desi tratamentul poate dura o lunga perioada de timp, alegerea unui aparat dentar va poate oferi zambetul pe care vi l-ati dorit dintotdeauna. Veti putea zambi fara sa va ascundeti dantura si veti avea mult mai multa incredere in dumneavoastra.

Muscatura corecta - Beneficiul cel mai important este o muscatura corecta, care este mai putin expusa la formarea cariilor, a fracturilor dentare, a problemelor parodontale.
Decizia urmarii unui anumit tip de tratament ortodontic este luata de catre medicul specialist, impreuna cu pacientul, in functie de problematica existenta. Problemele ortodontice decid tipul de aparat ce trebuie folosit, functionalitatea lor fiind diferita.

Pretul pentru un aparat dentar poate varia in functie de complexitatea interventiei. Centrul stomatologic Dentaurum iti ofera cele mai bune servicii pentru ca tu sa ai zambetul pe care ti l-ai dorit din totdeauna!

Alte services

Contacteaza-ne

Suna acum si primeste o consultare telefonica gratuit !

Expediaza-ne un mesaj