Protetica Dentară Servicii stomatologie Balti

Protetica dentară este un domeniu extrem de complex care are la bază modul de funcționare complicat si delicat al organului masticator uman.La fel ca și în alte domenii medicale cercetarea și inovatiile pot modifica radical speranțele de reușita pe termen lung a tratamentelor protetice.
În cadrul Centrului stomatologic DENTAURUM puteti beneficia de urmatoarele servicii protetice:
Coroane, punți dentare, proteze detașabile, fațete de porțelan.

1. COROANE - O coroana este o reconstructie care acopera un dinte pentru a-i reda acestuia forma si dimensiunea normala, consolidand si imbunatatind aspectul dintelui. Coroanele sunt necesare atunci cand dintele este distrus intr-o mare masura si plombele nu pot rezolva aceasta problema. Daca un dinte este spart, o coroana mentine dintele intreg astupand sparturile astfel incat degradarea sa nu se accentueze. Coroanele sunt de asemenea utilizate ca sa sustina o plomba mai mare atunci cand nu exista suficiente resturi din dinte atasate la puntea dentara, sa protejeze un dinte slabit impotriva fracturarii, sa refaca dintii fracturati, sau sa acopere dintii ingalbeniti sau deformati.

2. PUNȚI DENTARE - Reprezintă un mijloc al protezării fixe ce constă din două sau mai multe coroane dentare ce suportă un corp de punte ce are ca rol înlocuirea unui dinte lipsă. Acestea pot fi realizate atât pe dinții naturali cât și pe implante și pot substitui unul sau mai mulți dinți lipsă. Poate fi deasemenea realizată din diferite materiale (metal, ceramică, materiale polimere sau mixt).Cel mai des, construcțiile protetice sunt realizate din metalo-ceramică (structură metalică peste care se aplică masa ceramică). Datorită dezvoltării tehnologiilor, la ora actuală se realizează coroane și punți dentare integral ceramice care pot fi arse, presate sau frezate în dispozitive speicale. Datorită tehnicilor computerizate și tehnologiilor avansate, protezele realizate prin frezare sau presare sunt foarte precise. Acestea din urmă prezintă o culoare și o transparență deosebită fiind asemănătoare cu cea a dinților naturali. Sunt adesea indicate în zonele anterioare pentru restabilirea lipsei dinților frontali.

3. FAȚETELE DE PORȚELAN - Acestea mai sunt numite si "laminate de portelan", "fatete laminate de portelan" sau mai simplu "fatete". Fatetele sunt ca niste camasi de portelan care sunt folosite pentru a crea o noua suprafata frontala pentru un dinte. Acestea sunt piese subtiri modelate din portelan avand forma dintelui, care se adapteaza pe partea frontala a dintelui si se afla in varful topului de ingrijire in cosmetica dentara. Lipite permanent de suprafata frontala a dintelui, pentru a restaura sau imbunatati pozitia, forma sau culoarea dintelui, acestea pot crea o diferenta drastica si imediata pentru zambetul cuiva si aspectul fetei. Fatetele sunt minunate pentru a rezolva probleme comune cum ar fi strungareata (aspectul de dinti cu spatii al celor doi dinti superiori frontali) sau dinti ciobiti, strambi, lipsa, decolorati, endentati, deformati sau pozitionati necorespunzator.

4. PROTEZE DETAȘABILE - Protezele dentare mobile totale: Unii oameni pot purta protezele totale fără probleme de stabilitate, dar nu este un lucru neobişnuit pentru un purtător de proteza totala de a experimenta durere şi leziuni ale gingiilor si mucoasei bucale sau dificultăţi in a mânca sau a vorbi. Multi purtatori de proteze totale sunt îngrijoraţi ca proteza ar putea aluneca şi i-ar putea pune in situatii jenante.Proteza partiala: Atunci când mai mulţi dinţi lipsesc, o proteza partiala detasabila poate reprezenta solutia necesara pentru a umple spaţiile. Protezele partiale sunt atasate, de obicei, de dintii naturali, prin crosete inestetice. Aceste elemente vizibile pot suprasolicita dintii naturali existenti şi pot provoca aparitia cariilor dentare.

Alte services

Contacteaza-ne

Suna acum si primeste o consultare telefonica gratuit !

Expediaza-ne un mesaj